Gör skillnad | Rädda barnen

Räddabarnen.se

Ni vet väl att alla insatser är goda, bra och viktiga. Vi har alla olika utgångspunkter i livet och ett par kronor kan vara livsavgörande även för oss här i Sverige inom familjelivet, status för dagen och det sista som saknas för att kunna köpa mjölk.

Det finns inget som är rätt eller fel om en inte skänker pengar utan huvudsaken är att viljan och att tanken finns. Möjligheter till att lämna kläder, en kopp, något porslin gör också skillnad för någon annan. På så sätt har vi varit med och skänkt.

Idag ska jag dra upp till Stormorshäll där all insamling går till Rädda barnen. Jag tänkte skramla ihop småören som ligger i en skål. Det är tvåkronor och enkronor.

Det kan tänkas småaktigt men i Mocambique kostar en busstransport 3 kronor för ett barn som lever med Hiv för att hämta medicin, 50 kronor för till skolmat i 1 månad till ett barn i Uganda, 50 kronor för fem kilo ris i Libanon, 5 kronor för ett stort mål mat till ett barn på centret i Kampala, 50 kronor för bindor till flickor som annars väljer att stanna hemma från skolan under menstruation i Bangladesh och det finns naturligtvis en oändlighet med exempel där mat, vatten och kläder samt skolgång kostar i princip det vi har i glasburk.

Runt om i vårt avlånga land arrangerar organisationer och föreningar liknande händelser. Var med och supporta eller stötta under dina möjligheter.

Många bäckar små!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s