Per Morberg väljer bort TV4 | satsar stort på plattformen Starflow

Från vänster: Per Morberg, David Gabor, 21, (VD, grundare, Starflow

Stockholm, Sweden – 10:e oktober, 2018 – Per Morberg, 58, har varit en av TV4:s stora stjärnor med framgångsrika program som ”Vad blir det för mat”, ”Jakt och fiske” och ”Sveriges mästerkock”. Nu lämnar han tv-kanalen för att istället satsa på att bygga upp en egen kanal för premiuminnehåll på plattformen Starflow. Serierna och innehållet kommer inte att vara reklamfinansierade, kunderna betalar istället för de avsnitt de vill se. Den första säsongen av Morbergs nya matlagningsserie, “Morberg lagar”, släpps den 10:e oktober 2018.

– ”Här får jag bestämma allt själv. Helt i min smak!” säger Per Morberg.

Starflow erbjuder genom sin plattform ett sätt för kreatörer som Per Morberg att kunna ägna sig åt att skapa premiuminnehåll som de sedan kan kapitalisera på vilket sätt de vill genom systemet. I stället för att lägga pengar och tid på att bygga upp en egen Netflix-liknande plattform, kan kreatörer istället använda sig av Starflows teknologi, och sedan behålla 80 procent av intäkterna, samt 100 procent av rättigheterna.

Modellen är fullkomligt revolutionerande i en värld där mellanhänder i historien har stulit rättigheter och intäkter från artister, kreatörer och skapare, där Starflow placerar kreatören i centrum och säger att ”content is king”.

En viktig aspekt med Starflows modell är att användaren inte betalar i form av att titta på annonser, utan genom en direktbetalning för precis det innehåll de vill se, lyssna på, eller läsa. Här får även kreatören får bestämma helt och hållet på sina egna villkor.

– “Jag är otroligt exalterad över att äntligen få visa världen vad vi har jobbat på i över två år. Att vi redan nu har lyckats knyta oss an pionjärer som Per Morberg, som vågar ta steget och lämna den gamla strukturen är riktigt inspirerande. Genom Starflow kan de nu stå på sina egna ben och bestämma på sina egna villkor.” säger grundaren och VD för Starflow, David Gabor.

Trenden för betalt innehåll, framför allt video, ökar exponentiellt runtom i världen, och även Sverige. För första gången betalar mer än hälften (53 procent) av de svenska internetanvändarna för att abonnera på video på internet.

– “Betalningsviljan finns där och det ser vi, folk har vant sig vid att betala för innehåll på nätet. Folk är trötta på att titta på 15 minuter reklam på 30 minuter sändningstid på tv.” säger David.

Säsong 1, “Vilt” av “Morberg Lagar” är Pers första satsning på Starflow, som han tillsammans med fotografen och filmaren Martin Löf producerade på en vecka. I november släpps säsong 2, “Husman”. För 79 kronor får du tillgång till alla åtta avsnitt i Vilt-säsongen, men du kan även välja att betala 15 kronor per avsnitt.

Per planerar även andra produktioner och program om jakt och resor, och även versioner på engelska för en utländsk marknad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s