Haga Schweizeri på NK med afternoon-tea och caketails

Nordiska Kompaniet välkomnar det nya café- och restaurangkonceptet Haga Schweizeri till NK:s anrika Ljusgård. Från den 24 oktober kommer man kunna slå sig ner för en lunch, afternoon-tea eller ett glas champagne och njuta av hyllade klassiker i ny tappning.

NK:s Ljusgård har sedan 1915 varit en plats för möten och själva navet i Josefs Sachs vision att göra Nordiska Kompaniet till en kommersiell och kulturell teater. Under 2019 har arbetet med Ljusgårdens mat- och dryckesutbud växt fram och nu tar en ny aktör plats, Haga Schweizeri. Här kommer man kunna avnjuta frukost, lunch, och afternoon-tea samt stanna kvar för en afterwork. Klassiska rätter kommer ta plats på menyn tillsammans med nyheter som caketails där efterrätter kombineras med överraskande dryck, perfekt början på en afterwork eller avslutning på en härlig lunch.

– Vi är oerhört glada över att kunna välkomna ett nytt café till NK:s Ljusgård. Tillsammans med Haga Schweizeri kommer vi kunna erbjuda våra kunder ytterligare en destination för mat- och dryck. Här kommer man ha möjligheten att slå sig ner och umgås över en god lunch eller varför inte ett glas champagne, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet.

Bakom Haga Schweizeri står Anna Cardelius och Oscar Målevik, utbildad bagare och konditor. För fem år sedan startade de Haga Tårtcompani och bageri och nu är det dags att ta steget in i Nordiska Kompaniets anrika Ljusgård. Schweizeriet, benämningen på ett café med alkoholservering, kommer erbjuda en säsongsanpassad meny med inslag som smörrebröd, tarte flambee och klassiska favoriter med en twist.

– Det känns fantastiskt att få flytta in på NK med vårt nya koncept, vi har länge velat utveckla vårt mat- och dryckesutbud och med Haga Schweizeri får vi nu möjligheten att göra det. Vi kommer att erbjuda en blandning av tidlösa klassiker tillsammans med helt nya anrättningar som caketails, vår egna version av cocktails, säger Anna Cardelius, grundare och ägare av Haga Schweizeri.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star