Kända matprofiler på Sthlm Food & Wine

Fredagen den 8 november är det åter dags för höstens mest smakrika event – Sthlm Food & Wine – på Stockholmsmässan. Under tre dagar kommer besökarna att erbjudas spännande provsmakningar av mat, vin och andra goda drycker. På plats finns också många av Sveriges mest populära matprofiler.

Här är några av höjdpunkterna på Food & Wine-scenen:

Zeina Mourtada – Zeinas green kitchen
Zeina, en av Sveriges största matprofiler, är aktuell med en ny bok – ”Zeinas green kitchen” – fylld med recept på grön mat från olika delar av världen. Zeina är känd för sina spännande, vackra, mustiga rätter som väcker nyfikenhet och matlagningslust. (Fredag 8/11; 14:15-14:45 och 17:15-17:45)

Louise Johansson – laga mat som en mästerkock
Louise Johansson slog igenom som den första vinnaren av Sveriges Mästerkock 2011. I år är hon finalist i Årets Kock. Hon bjuder på mat som ligger henne varmt om hjärtat. (Lördag 9/11; 17.15-17.45)

Gabriel Johansson – Sveriges Mästerkock 2019
Gabriels passion för matlagning och kärleken till naturen gör honom till en modern kock som utmanar oss att använda mer av det vi har omkring oss i det svenska landskapet. Här bjuder han på smakprover på sina egna recept. (Fredag 8/11; 12:45-13:15 och 16:30-17:00)

Gustav ”Jävligt gott” Johansson – laga vegansk husmankost
Med nya boken ”Vegansk husmanskost” vill Gustav Johansson visa hur vi kan laga både rätterna vi känner igen från barndomen och moderna klassiker på ett nytt sätt. (Fredag 8/11; 11.15-11.45, lördag 9/11; 10:30-11:00, söndag 10/11; 15:45-16:15)

Camilla Hamid – Baka utan ugn
No bake = baka utan ugn. Ett roligt och annorlunda sätt att baka som ger ett förbluffande gott resultat. Sedan 2015 driver Camilla Hamid den flerfaldigt prisbelönta och populära bakbloggen My Kitchen Stories. Helt orädd ger hon sig i kast med att förenkla en rad söta bakverk – ett praktiskt och tillåtande sätt att baka på. (Lördag 9/11; 11:15-11:45, söndag 10/11; 12:00-13:30)

Tareq Taylor inspirerar åter!
En av Malmös – och Sveriges – populäraste kockar kommer åter till Sthlm Food & Wine. Den här gången lagar han ett urval av sina signaturrätter från sina böcker. (Fredag/11; 15:45-16:15)

Aktiviteter och annan inspiration på scenen:
Jessica Frej
är aktuell med nya boken ”Jul hur lätt som helst”. Med enkla medel, få ingredienser och massor med smak vill hon inspirera alla till en god jul.
Julia ”Tuvessonskan” Tuvesson vänder på allt vi tidigare lärt oss om tallriksmodellen i sin nya bok ”Käka Grönt” – här får vi lära oss att hitta andra sätt att komponera våra måltider på som är bättre anpassade för den gröna matlagningen.
Paolo Roberto bjuder besökarna på italienska läckerheter under fredagens After Work.

Sthlm Food & Wine är Nordens godaste upplevelse inom mat och dryck. Här samlas cirka 250 utställare och över 35 000 besökare.

Hela programmet med alla spännande programpunkter på Sthlm Food & Wine finns här: www.sthlmfoodandwine.se

Hoppas jag hinner träffa lite folk på söndagen då köket är stängt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star