AUSSIE – en gammal goding i nytt, snyggt klimatsmart fodral

Redan i mitten av 1800-talet vann Australienska viner prestigepriser runt om i världen. Den gamla godingen Aussie har funnits på den svenska marknaden sedan 2006. Nu kommer folkets favorit på 1-liters tetra och ny, snygg och klimatsmart förpackning.

Aussie finns i tre varianter – det vita AUSSIE Great White Chardonnay, rosévinet AUSSIE Flamingo Blush Rosé och rödvinet AUSSIE Kangarouge – samtliga är bra viner till rimliga priser och dessutom mumma för den som vill ta sig ett glas anständigt vin utan att behöva drabbas av klimatångest

Vad gäller klimataspekten så slår tetran alla andra sätt att paketera och transportera viner. Materialet är återvinningsbart och väger mindre än andra kartonnage, vilket möjliggör en miljöeffektiv frakt.

Det finns en allmän uppfattning om att viner på tetra inte håller hög kvalitet, men inget kunde vara mer felaktigt. Nu sneglar många medvetna vinproducenter just på tetran som det perfekta alternativet för en hållbar produktion.

– Vi har gjort om designen på hela Aussie-serien för att de nya, snygga förpackningarna bättre speglar kvalitén på innehållet, som faktiskt håller en riktigt bra nivå, säger Alexandre Schustre, sommelier och produktchef för Aussie i Sverige.

AUSSIE Great White Chardonnay är ett medelfyllig vitt vin med smak av tropiska frukter samt viss smörighet. Doften är fruktig och intensiv med inslag av melon, citrus och passionsfrukt. Det passar utmärkt att dricka som det är eller till lättare fiskrätter och sallader – och funkar utmärkt till en endivesallad eller en tunabowl. Vinet skall serveras väl kylt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star