Premiär för Sparkling Stockholm – ett unikt event med bubbel i fokus

Jag vill så gärna gå på detta men jag jobbar! Jag kanske hinner gå ett par timmar?

7 mars är det premiär för Sparkling Stockholm på Stockholm Waterfront, ett unikt evenemang med bubblor i fokus. Här samlas fler än 60 svenska importörer med mousserande viner från hela världen.

– Det känns häftigt att få göra det här i Stockholm, det är ett unikt event som aldrig tidigare genomförts där mousserande vin är i fokus med så många utställare, evenemanget är efterlängtat hos många. Vi har 62 svenska vinimportörer- / producenter, 4000 sålda biljetter och därmed i princip slutsålt, säger Hanna Wreeth, projektledare från Svenska Dryckesmässor som är arrangör av eventet. – Det är helt klart ett kvitto på att svenskarna älskar bubbel, fortsätter hon.

– Vi har arrangerat dryckesmässor med fokus på vin, öl och spritdrycker sedan 2011 och dom senaste åren har vi sett hur intresset för bubbel ökat. Därför kändes det helt rätt med detta nya koncept där bubblet får glänsa för sig självt. Det blev succé i Göteborg (konceptet Sparkling arrangerades för första gången i Göteborg, oktober 2019. Reds. Anm.) och vi tror på detsamma i Stockholm, berättar Hanna.

Besökarna kan förvänta sig hundratals mousserande viner att utforska, en hel del välkända varumärken finns representerade tillsammans med ett stort antal mindre importörer. Evenemangets utställare tar med sig ett urval mousserande viner från sina portföljer och en del har även lovat ett par exklusiva flaskor som man annars kanske aldrig har chans att uppleva.

– Försäljningsstatistiken av mousserande vin visar tydligt att bubbel är mer populärt än någonsin, såväl de exklusivare som de lite billigare sorterna har ökat markant i försäljning, säger Hanna.

För den som vill lära sig mer finns även sittande provningar som fokuserar på ett särskilt ämne. Alla förköpsbiljetter är slutsålda men på plats finns även Vinos som kommer att hålla speedtastings med ämnet ”Bubblor av olika karaktär” där deltagarna får prova tre olika mousserande viner med olika ursprung.

– Vi är väldigt förväntansfulla och ser fram emot en bubblande dag där våra besökare får lära sig och överraskas av världens bubbel, avslutar Hanna.

När: 7 mars 2020
Öppettider: Lördag kl. 11.00-20.00
Var: Stockholm Waterfront
Arrangör: Svenska Dryckesmässor

Läs mer om Sparkling Stockholm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star