Stockholm Beer & Whisky Festival firar 30 år!

Stockholm Beer & Whisky Festival firar 30 år! 29 september – 1 oktober & 6 – 8 oktober 2022 på NackaStrandsMässan.
Stockholm Beer & Whisky Festival är sedan starten 1992 en av de tre största och viktigaste dryckesmässorna i världen och har mycket hög internationell status.
1992 fanns 8 bryggerier i Sverige, idag finns det drygt 500 svenska bryggerier.
1993 introducerades whisky på mässan då malt whisky är destillerat öl (förutom humle).

Det fanns inga destillerier i Sverige 1993, idag finns ett 50-tal. Denna utveckling har bidragit till många nya arbetstillfällen med stor nationell spridning. Mässans syfte sedan starten 1992 är ”kunskap utan pekpinnar” under trevliga former. På Stockholm Beer & Whisky Festival hittar de närmare 40.000 besökarna sin egen smak och lär sig om dryckens
historia och att det är lika dumt att beställa en ”stor stark” som att beställa en ”stor mat”.

Ett 100-tal utställare presenterar 1000-tals olika öl, whisky, cider, gin, rom, vodka, vin, champagne. Dryckesexperter bakom varje disk och intressanta provningar och Master Classes med hitresta bryggmästare och master distillers.

De internationella tävlingarna SBWF Best Beer, Best Whisky, Best Cider, Best Swedish Beer och Best Beer in Show kommer tillbaka i höst. I Beer Team tävlar restaurangbranschen i ölkunskap och om öl i maten, som är en trend i uppgående. Naturligtvis bjuds det även på extravaganta upplevelser, nyheter och historiska ögonblick på detta efterlängtade 30-årsjubileum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s