Vilken skjuts | Åka banan

Idag kommer min boss och säger:

– Idag går du 13.00!

Det kommer inte att gå?

– Jo, nu hör du vad jag säger. Jag vill ha en hel Majs.

– Okej. Jag går 13.00!

Jag preppar i dubbel bemärkelse så det finns och blir över till min fina kollega.

När klockan är 12.00 så är kön lite längre än upp till backen mot golfen och vi är redan 1 kort. Min chef står i kassan, jag i kallköket och 1 i grillen. Bong efter bong rasslar in och när klockan är 12.30 är hela min rad fylld av bongar med pannkaka, smörgåsar med salami brie, kycklingröra, mozzarella och tomat samt olika sallader. När klockan är 13.00 är kön lika lång som vid öppning och min kollega kommer in.

– Ut och plocka disk, skriker min boss på ett fint sätt och sen in i kassan.

När jag ska gå ut mot grillen så sitter en väldigt vacker vän till mig som skulle hämta mig eftersom jag skulle sluta 13. Klockan är så 13.30. Jag säger att jag kommer inte loss men vill du komma in och jobba extra?

Hon slänger av sig väskan och drar på sig en jobbtröja över klänningen och går ut och röjer samt tar disken. Alla mina todo lådor är slut så det är bara påbörja nytt. När kvällens pass börjar måste min nyfunna vän åka så det blev ett sätt att umgås på ändå?

Förra sommaren fick jag välja jobbet eller om jag skulle komma och hämta väskorna som stod utställda utanför lägenheten. Jag fick skjuts in efter ett ultimatum och hämtade väskorna. Saken är där att jag valde inte jobbet utan jag valde livet. Samtidigt var det heller inte rätt för då händer inte sådana situationer.

Nu har jag hunnit hängt tvätt, en vän kom förbi altan och småpratade lite samt så fick jag god mat efter mitt pass.

Nu är det lite vila för i morgon är det en ny dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s