EuroPride House och City Events under tisdag 31 juli

EuroPride 2018 har startat och under tisdagen kommer det i EuroPride House bland annat vara ett antal boksamtal, panel debatter, workshops och informationspunkter. Runt om i Stockholm hittar du dessutom museum och organisationer som annordnar olika event.

EuroPride House

På EuroPride Houses andra dag öppnar vi dörrarna klockan 12:00 med en spännande och viktig programtablå. En panel bestående av författarna Fredrik Apollo Asplund, Joel Mauricio Isabel Ortiz, Saga Becker och Anna Ahlund kommer att diskutera skrivandet som ett politiskt vapen. Hur kan skrivandet och litteraturen hjälpa oss i vår kamp för ett mer öppet och säkert samhälle för alla? Diskriminerings­ombudsmannen kommer informera och samtala kring rätten till ett likställt bemötande för samkönade par vid fastställandet av föräldrarskap i Hörsalen.

År 2010 blev Argentina det första latinamerikanska landet med att legalisera samkönade äktenskap och kort därefter stiftades några av de mest progressiva lagarna gällande transexuellas rättigheter i världen. Detta har till stor del berott på hbtq-aktivisternas arbete. Argentinska Ambassaden kommer att tala om det här under tisdagen.

City Events

Armémuseum har flera events under tosdagen, bland annat finns fotoutställningen Då och nu att se hela dagen. Upplev militärlivet som hbtq-person i utställningen Då och nu – normer i försvaret som Armémuseum gör tillsammans med Förvarsmakten. Under kvällen kan du välja mellan att springa för allas lika värde med Run For Pride. Organisatören skänker delar av biljettintäkterna till Regnbågsfonden. Man kan också ta sig till Moderna Museet för samtalet och utställningen Queer Surrealisms: Toyen. Ett samtal om konstnären Toyen som följs av en visning av hennes queera erotiska verk. Samtalet är på engelska. På Kista bibliotek har de tre filmvisningar under EuroPride 2018 med hbtq-team för och för olika åldrar. På tidagen visas filmen Just Charlie.

Hitta hela programmet för tisdagen här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s