EuroPride Parade and party at EuroPride 2018

Lördag och EuroPride Parade – manifestation för våra mänskliga rättigheter

På lördag är EuroPride Park Stockholms stora avslutningsdag med både internationella och svenska stjärnor på kvällen och den årliga spektakulära paraden på dagen.

EuroPride Parade – lika mycket fest som ställningstagande

EuroPride Parade 2018 kommer att ha ca 45 000 deltagare i omkring 200 ekipage, gå-grupper och fordon. Paraden kommer att dra en minst halv miljon åskådare som alla vill ta del av festen och det viktiga ställningstagandet. Hela paraden brukar ta två timmar och innefattar så många paradekipage, att när det första når Östermalms IP, har det sista inte hunnit starta vid Stadshuset. Den som vill delta som privatperson kan komma till Stadshuset före start. Väderleksrapporten visar sol, så himlen kommer inte fälla regna på den här paraden. Glöm inte att dricka mycket vatten.

Stockholm bjuder på smått och gott i regnbågens tecken

Före paraden kommer Försvarsmakten, som har fått stor uppmärksamhet för sin kampanj i samband med EuroPride 2018, att arrangera Jump for Pride som är ett evenemang där Svenska Fallskärmsförbundet hoppar över Rålambshovsparken med regnbågsflagga.

EuroPride-besökare som vill ta del av fler City Events kan besöka Zita Folkets bio eller Rio som visar den kritikerrosade filmen Call me by your name, eller besöka en av alla fester runtom i stan, som A gay day party at Josefina! eller Den stora Queerfesten.

Avslutningsfest med internationella och svenska stjärnor

Kvällen i EuroPride Park avslutas med en fest som enar Europa – Let’s Party for a united Europe. 2014 års Eurovision Song contest-vinnare, Conchita Wurst, gör ett färgsprakande uppträdande och Alcazar framför årets EuroPride-låt: ”In the Name of Love”. Sedan blir det minst lika mycket glitter och glamour när Leo.B och Christer Lindarw korar Miss EuroPride 2018.

I EuroPride Parks champagnebar kan du lyssna på Kayo som gästar dj-båset hos Belbuha. Kayo är en av Sveriges största discodivor som bland annat har varit del av trion Afro-Dite. Här utlovas drag queen-disco, komplett med både fjäderboor och regnbågsglitter.

Konst, humor och allvar tar plats i parken

I parken kommer Carin Götblad, före detta länspolischef och nuvarande regionpolischef för Region Mitt och Rekryteringsmyndigheten att finnas på plats i Polismyndighetens utställartält för att svara på besökares frågor.

För den foto- och konstintresserade bjuder parken på olika utställningar som t.ex Fittröra – en viktig fotoutställning, Art Sale som riktar sig till personer i hbtq-relationer, och Cat of Stockholm kommer ut som är en hyllning till den lesbiska erotiken med en blinkning till den finska konstnären Tom of Finland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s