Min första föreläsning | 20 november

Söderhamn var den första kommun i Sverige att hissa Transgenderflaggan utanför Rådhuset 20 november 2014. Transgender Day of Remembrance (TDoR), hålls varje år den 20 november.

Vi hissar transflaggan den 20 november – till minne av alla som har dödats på grund av transfobi, eller av hat och rädsla för människor som inte bekänner sig till traditionell könsidentitet. I Söderhamns kommun jobbar i stort sett alla politiker med att varje individ ska känna sig välkommen oavsett vilket kön hen definierar sig som. Kommunalrådet har varit en stor del till många driftiga upptåg har kunnat fullföljas.

Transgender Day of Remembrance grundades 1998 av transkvinnan Gwendolyn Ann Smith, till minne av mordet på Rita Hester i Allston, Massachusetts.

Dagen ordnas årligen den 20 november och har sakta utvecklats från ett webbprojekt till en internationell aktionsdag. Dagen riktar uppmärksamhet på det fortsatta våldet som drabbar transsamhället. 2010 uppmärksammades dagen i över 185 städer i mer än 20 länder, enligt uppgifter på Internet.

Under varje år bokar vi in några av Sverige och Europas största förebilder som får berätta sin livshistoria, situation och arbete som har skett och sker.

Vid flera olika tillfällen från olika håll samt vår egen organisation så har jag fått förfrågan om varför jag inte föreläser?
Jag har både scenskräck och alldeles för lite att tala om. Jag får touretts och säger stjärt i tid och otid. Däremot så växer en med åren och tar lärdom och kraft från olika källor. Jag har växt. Jag har valt livet och jag lever för varje dag med upp och nedgångar.

Jag har mycket att säga som kan påverka eller ge svar på frågor och undran. Jag kan bara tala utifrån mig själv och min egen existens. Så i år gör jag min första föreläsning 20 november. Dels för att stärka kunskap och förståelse över att allt inte är som det behöver se ut likväl som att allt som är kan just vara som det är.

Sitter jag i en lokal med tomma stolar så får det vara så. Huvudsaken jag föreläser för mig själv och mitt steg till att våga något som jag alltid har sagt nej till tidigare.

Jag lever livet för att vara. Skriver med skräckblandadförtjusning, ses vi?

En reaktion på ”Min första föreläsning | 20 november

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s