Rosa är det nya chokladelis | Kitakat

Chokladälskare i Sverige kommer att vara några av de första i Europa som får chansen att smaka på KitKat gjord av Ruby-choklad som är en helt ny chokladsort. Sedan tidigare finns det tre typer av naturlig choklad: mörk, mjölk och vit choklad.

Den nya unika varianten ruby erbjuder en ny smakupplevelse. Namnet kommer från Ruby-choklad, som har en intensiv smak av bär utan några tillsatser av smak eller färgämnen.

– Ruby-choklad har lockat stort intresse från chokladälskare världen över sedan den introducerades i september förra året, och vi är stolta att kunna presentera nyheten i Sverige. Vi har bara mycket begränsade kvantiteter eftersom det är en sällsynt och efterfrågad chokladsort, säger Torben Rasmussen, Nestlé.

KitKat som är gjord av Ruby-choklad introducerades tidigare i år i Japan och Korea under namnet KitKat Chocolatory Sublime Ruby.

Ruby-choklad skapades av en schweizisk chokladmakare Barry Callebaut, som har spenderat över ett decennium med att utveckla denna innovativa smak.

– Vi tillsätter inte några färger eller smaker för att skapa den rosa nyansen. Ruby-choklad tillverkas helt enkelt av specialutvalda kakaobönor. Dessa bönor går igenom en unik process för att frigöra den naturliga smaken och den naturliga färgen som finns i bönorna. Ruby-choklad är en stor innovation inom konfektyr och vi är väldigt stolta över att KitKat är det första globala varumärket i Sverige som kan erbjuda ruby-smaken, säger Torben.

Denna unika fyrfingrade KitKat, gjord på Ruby-choklad, kommer att vara tillgänglig från vecka 38 i välsorterade Willys-, Hemköp- och ICA-butiker runtom i Sverige. KitKat är ett av Nestlés ledande chokladvarumärken och representerar en unik kombination av tradition och innovation. Chokladen introducerades redan år 1935 och har sedan dess fått fans över hela världen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s