Ingen ska behöva gå hungrig |Taste Events

Det här skriver vi för att Malmö ska höras och spridas samt förhoppning att någon annan stad kanske vill göra något liknande?

Varje vardag under en veckas tid besöker en skånsk toppkock caféet och bjuder gästerna på fri lunch. För femte året i rad arrangerar Taste Events, Chef Culinar och Skåne Stadsmission tillsammans Matveckan för Malmös mest utsatta personer.

– Matveckan har blivit en fin tradition där några av Malmös fantastiska kockar bjuder Malmös mest utsatta på en fin måltid. Mat är livsviktigt, men det handlar också om njutning och om social gemenskap. På Café David erbjuder man allt detta till Malmös mest utsatta kvinnor och män. Ingen ska behöva gå hungrig i Malmö – det känns självklart att Taste Events ställer sig bakom det och bidrar till dem som behöver det mest, säger Björn Lindell på Taste Events.

En av gästkockarna är Titti Qvarnström nordens första kvinnliga kock med en Michelin stjärna och driver idag Folk, Mat & Möten, Malmös senaste restaurangtillskott. Titti har dessutom varit med i Matveckan sedan start.

– Matveckan ligger mig varmt om hjärtat. Mat är ett av våra grundbehov, det känns viktigt för mig att kunna bidra så i vart fall ett behov blir tillgodosedd. Jag tror att det är betydelsefullt att vi uppmärksammar denna problematik som finns, säger Titti Qvarnström.

Gästkockarna – Malmös mathjältar

Sex kockar från välkända Malmökrogar gästar Café David för att laga lunch. Normalt kostar den subventionerade lunchen 30 kr, men under matveckan är den gratis. Kockarna bjuder på sin tid och kunskap, Chefs Culinar sponsrar råvarorna. Under Matveckan får gästerna på Café David uppleva nya smaker i vardagen. Dessutom ger matveckan en känsla av värdighet och att man räknas i ett större sammanhang.

fredag 19/10 Frida Nilsson – MJ´s

måndag 22/10 Sadoo Iskandarani – Laziza

tisdag 23/10 Titti Qvarnström – Folk, Mat & Möten

onsdag 24/10 Peter Skogström – Mat & Vin

torsdag 25/10 Moosehead

fredag 26/10 Ian Jones – Malmö Opera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star