Stadshuskällaren | Julbord

Jag kom ganska tidigt till uppstartsmötet på Stadshuskällaren. Jag skulle egentligen ha varit där för två veckor sen men jag jobbade då. Det är verkligen fint i Stadshuset eller åtminstone det jag såg. Jag tycker alla som funderar och har möjligthet bokar ett julbord under nov/decembermånad. När ni bokar så finns det en liten text att en jättegärna får ta med sig en julklapp att lägga under deras stora julgran. Alla klappar skänks senare till Stadsmissionen som i sin tur får dela ut i ett jämlikt tempo.

Jag hade fått nys om att dom behövde garderobiär mellan 10-17 varje dag under november/december. Det hade verkligen passat mig som handen i handsken, tidsmässigt. Jag är trött på att arbeta långpannor från morgon till sen natt samt helger.

Mötet var riktigt bra och givande. Det gav fokuserad information på vad som gäller.

När jag satt där så kände jag att det är fel tjänst jag sökte när jag hörde tävling. Alla som säljer sprit eller annan alkoholhaltiga drycker (även alkoholfri) brukar tävla. Vem som säljer mest men priserna kanske är densamma till alla i slutändan? Det där minns jag inte exakt. Men tävling är fasen en sporre samtidigt som jag inte är så sugen att arbeta med servering.

I mitten på mötet så säger hen att alla som arbetar har blus eller inåttsydd skjorta samt fina förkläden. Det som skiljer sig är färgerna vilket är bra.

– Måste även den som står i garderoben ha blus? Frågade jag innan hen gick vidare.

– Ja! (Eller den där skjortan som är inåttsydd)

När mötet är klart:

– Tack för att jag fick möjlighet att komma till ett bra möte men jag tackar nej redan nu för jag värnar om min integritet och jobbar inte i blus.

– Okej, tack! (Sa hen)

Ingen pekpinne eller något annat bör riktas mot denna policy. Regler och annat ger tydlighet. Hade dom verkligen varit i behov så hade alla som satt från ledningen sagt att en får arbeta med skjorta men något sådant alternativ uppstod inte trots att chansen fanns.

En garderobiärs tjänst kanske är rätt enkel att få tag på ändå. Alla platser är minst lika viktiga och utan den viktiga rollen för dig själv så funkar inget alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star