Drottningholms Slott | Slottsmässa 8-9 dec | Söker mer utmaning

Godis från Mariannelund

Nu är fyra dagar över med Svenskt Mathantverk på Kalmar Slott. Det har varit ett ytterligare test på styrka, tålamod och service vilket i min värld är en utmaning på flera goda ting. Vi åker till plats till plats dagen innan med en fullsmockad mini lastbil på Forbonde korv (Björks/Färlia) 3 olika sorters Hällbröd (Härjedalen) Enbärs Ost (Härjedalen) Ölkorv (Björks/Färila) Svagdricka (Tallåsen/Ljusdal) och Enbärs Musten har oftast kommit med flera pall innan oss. Vi bygger upp våra montrar som ska vara säljande för ögat och sen däckar vi oftast. När torsdags morgonen kommer är vi redo från 10.00-21.00 in sharp.

Vi är oftast 2 säljere vid olika bord. 1 säljer dryck och den andre korv, bröd samt ost. I Kalmar var vi 3 vilket jag tycker vi alltid borde vara när vi bara är två just för merförsäljning och att vi inte ska tappa den där sista kunden.

Vi ska bre smör på små brödbitar, hälla upp smakprov på must och skära till ost samt korv i samma ende vi vill fånga upp alla som går förbi. Det viktiga är att se kunden. Att se alla och ge det här lilla extra.

Det är utmanande men väldigt roligt. Ibland tappar en gnistan när en bjuder på det bästa leeende och ett hej och får inget tillbaks utan kunden tittar på dig och dina produkter som om det vore något hemskt. Det finns föräldrar som låter sina barn stå och kladda samt ta smakprov efter smakprov men jag håller ändå samma humör.

En säljare bredvid mig sa flera gånger att hen inte kunde förstå hur jag kunde vara så glad från morgon till stängning. Jag tänker att jag är där för att utföra mitt arbete och försöka nå det bästa resultat för företagets bästa och min egen självkänsla. Vem vill handla av säljare som inte är engagerad eller brinner för sin produkt.

När allt är över fyller vi på som om det var första dagen. Sista dagen plockar vi ner och bär in allt som är kvar. Sista trettio minuterna är outhärdlig ibland.

Nu är fyra dagar över och vi kommer att stå på Drottningholm Slott lördag och söndag. Jag har ont i axlar, jag är trött men det är ändå så roligt.

Efter Drottningholm Slott är det slut på Slottsmässor som också var fantastiskt personal som åker land och rike för att plocka ner och bygga upp.

Jag önskar och vill arbeta mera med maten och säljandet. Det är så roligt och härligt att kunna få bjuda på den en älskar här i livet.

Mat och dryck.

En stark rekommendation. Besök, Smaka och handla vid Birgittas Matbod

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star