Urban Deli | Lyfter närproducerad mat och dryck

Har fortfarande aldrig ätit på Urban Deli men däremot har jag testat en ut av deras sängar 1 natt. Jag tycker det verkar vara så höga toner och jag vill höra det jag tänker. Dock är det härligt att läsa om alla nyheter Urban Deli plockar in titt som tätt.

Med start den 4 mars och kommande fem veckor lyfter Urban Deli fram produkter, producenter och personer som betyder något extra för Stockholm. Besökarna kommer märka av att butikerna är laddade med extra mycket stockholmsvaror och att restaurangerna serverar en helt nykomponerad meny på närproducerade godsaker. I barerna skakas stockholmsdrinkar på närbrända dryckesvaror och ölen kommer från bryggerier på promenadavstånd.

Producenter som kommer att vara tillgängliga i butikerna med smakprover och bra priser är exempelvis Pärlans Kola från Södermalm, Kersh kaffe från Värmdö, Grönska stadsodling, Unbakery, Bageriet BAK, Järla mejeri, Swedish Tonic, Kolsvart, Värmdö Bryggeri, Kallpressen mfl.

Bland de bryggerier som kommer att synas extra i barerna är Carnegie, PangPang och Nacka Bryggeri. Även brännerier från Stockholm med omnejd profileras tydligare i barerna, ex Stockholms bränneri.

Vår ambition är att mångfalden ska genomsyra Urban Deli, bland personal, meny och butiksutbud. Som gäst hos Urban Deli ska det vara enkelt att göra hållbara val. Vi jobbar med många härliga leverantörer och producenter i vårt närområde och vill gärna lyfta dem och deras arbete för god och hållbar mat som transporterats kortare väg, säger Sibel Wolff, marknadschef på Urban Deli.

Andra stockholmsaktiviteter under mars är bland annat stockholmsquiz på Nytorget med Leo B, gästspel med bartenders från andra stadsdelar på Postbar, tolkning av ytterstadens drinkar på Höjden, cocktailbar på taket på Sveavägen 44 och utställningar med stockholmskonstnärer. Fullt kalendarium för alla aktiviteter med aktuella datum finns på urbandeli.org.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star