Glitterpizzan | Pizza | Glitter

Sveriges första glitterpizza bakas på en pizzeria i Högdalen i södra Stockholm. Det är Restaurang Fast and Tasty och Onlinepizza som plockat upp den glittrande mattrenden som slog stort i USA under 2018.

Glitterpizzan gjorde succé i USA förra året efter att flera pizzerior i Kalifornien introducerat den på menyn. Först ut med blingad pizza i Sverige är Restaurang Fast and Tasty som sedan 12 år tillbaka driver pizzerian i södra Stockholm.

Vi såg bilder på glitterpizzan på Instagram och bestämde oss för att att göra en egen version. Självklart hoppas vi att pizzan blir en hit bland våra kunder och en riktigt Instagram-succé, säger Ebrahim Ghorbanifa på Restaurang Fast and Tasty.

Glitterpizzan är bara ett exempel på trenden att pimpa mat i glitter eller guld även kallad för ”Instafood”. Den gnistrande maten gör succé på sociala medier och på instagram kan du hitta allt från glittrande cappucinos och öl till guldtäckta kycklingvingar.

Glitterpizzan som bakas på Fast and Tasty är en Margherita som toppas med ätbart glitter i regnbågens färger. Pizzan har tagits fram i samarbete med Onlinepizza och kan beställas i appen lördagen den 9 mars om du bor i närheten av Högdalen. Om du inte bor i Högdelen går det också bra att besöka restaurangen.

– Glitterpizzan är definitivt årets festligaste pizza-innovation, säger Anna Anderberg, PR- och kommunikationsansvarig på Onlinepizza.

Andra exempel på blingad Instagram-vänlig mat:

Glittercappuccinos

Glittbagels

Glittrande öl

Glitter-gravy

Guldkycklingvingar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star