Ny bok: Middag med Mandela – möten, minnen och recept av Tove Lifvendahl

Maten spelar en central roll för både människa och samhälle och är så mycket mer än bara mat; den är identitet, kultur och gemenskap. Tove Lifvendahl bjuder in läsaren till ett antal personliga möten som på olika sätt har maten som utgångspunkt.

Hon berättar om ett oförglömligt möte, och middag, med Nelson Mandela. Vidare spisar hon sallad med Göran Persson, hummus med Michael Bindefeld, schnitzel med Lena Andersson, torsk med Leif Mannerström och tapas med Maria Borelius.

I hennes eget liv har maten en central betydelse. I boken varvas barndomsminnen med ett axplock ur hennes personliga receptsamling. Tove Lifvendahl tar oss med ut i svampskogen, till bakstugan i Jämtland, till Indien och Gotland samt berättar vad som inspirerat och inspirerar henne i köket.

Förrätter, varmrätter, efterrätter, bröd och småkakor. 60 läckra recept för både vardag och fest; allt från norrländska glödhoppor till toscansk bönsoppa, peruansk ceviche, mormor Ebbas rullrån och livsfarlig chokladtryffelkaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s