Saffran Cider sätter krydda på jultillvaron

Lagom till julen 2019 lanseras nu en ekologisk äppelcider med smak av saffran. Med Saffran Cider kompletteras julhyllan på Systembolaget med ytterligare en innovativ cider som hämtar inspiration från svenskarna favoritbakverk under högtiderna som kommer. Denna gång Lussebullen.
Saffran Cider är en ekologisk äppelcider med smak av saffran, apelsin och vanilj. Julens bullbak har fått stå inspiration för denna julcider som följer upp tidigare jullanseringar såsom Hannas Pepparkaka. Den tecknade lussebullen på etiketten ger tydliga tecken på vilket bakverk inspirationen har kommit ifrån.

Det är fantastiskt roligt att experimentera med nya smaker när det kommer till julcider. Eftersom det nästan finns kollektiva doftminnen med saffran kopplat till jul ville vi med Saffran Cider återskapa känslan av att stå med en bunke lussekattssmet i handen, säger Sören Sörensen receptmakare för Saffran Cider på Sailor Spirits.

Den ekologiska äppelcidern som bas har smaksatts med äkta saffran som extraherats för att ge cidern dess gyllene färg och stora intensiva arom. Naturliga apelsin- och vaniljaromer ger en äppelcider som doftar och smakar jul.

Äppelcidern i sig har så mycket jultoner så det var en ren lyx att få strössla lite saffran på julmyset, säger Sören Sörensen receptmakare för Saffran Cider på Sailor Spirits.

Doft och smakbeskrivning: Stor intensiv doft av saffran, apelsin och nygräddade lussekatter, inslag av vanilj. Frisk mycket fruktig smak med tydligt inslag av saffran, apelsin, lussekatter och vanilj. Lång kryddig eftersmak.

Serveringstips: Saffran Cider serveras väl kyld som aperitif till julminglet eller som komplement till glöggen.

Saffran Cider lanseras den 1/11 på Systembolaget som en tillfällig säsongslansering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star