Succén GLÖET Sparkling Glögg är tillbaka – och nu lanseras även GLÖET Sparkling Glögg White

Alla älskar glögg, det är sedan mycket gammalt. En jul utan glögg är inte en riktig jul utan bara en blek kopia, som midsommar utan stång eller påsk utan ägg. Men det är också sant att efter inte alltför stora volymer så känns det som om man druckit nog.
Hur ska man då bära sig åt för att inte missa den helt unika julsmak som glögg har att erbjuda men ändå kunna dricka mer än några små klunkar? Svaret är enkelt: Blanda glögg med bubbel och vips har man GLÖET!

GLÖET Sparkling Glögg som är baserad på rosébubbel och smaksatt med klassiska glöggkryddor blev snabbt en favorit. Den vann pris för sitt recept 2017 i IWSC och 2019 i Wineawards och förra året sålde hela lagret slut redan i november. I år är succén tillbaka igen och dessutom åtföljd av ett nytillskott, GLÖET White Sparkling Glögg – ett mousserande vitt vin smaksatt med klassiska glöggkryddor med en twist av bakat äpple. Den tilldelades en silvermedalj i The Worlds Finest Glass of Bubbly Awards i oktober 2019.
Folk har blandat glögg och bubbel på egen hand i några år men utmaningen med hemgjort ”glubbel” är att den ofta blir för söt. Vi ville ta fram ett recept som har den traditionella smaken av glögg och den festliga känslan av bubbel men utan att den blir för söt, säger Anette Raunio, en av grundarna till företaget bakom Glöet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star