Microcatering kan bli verklighet i Karlshamn

Först ut vad Växjö tackvare Oliver Rosengren (m) och nu kan eventuellt Karlshamn bana vägen för Microcatering. (Se länk)

Krisledningsnämnden i Karlshamns kommun har beslutat att frågan om microcatering ska utredas till nästa nämndsmöte. Krisledningsnämnden ställer sig positiv till att restauranger med permanent alkohol- och cateringtillstånd inte bara ska kunna köra hemleveranser av mat utan också alkohol.

– Under veckan som kommer ska det utredas hur det praktiskt ska gå till och vilka olika krav och förtydligande kommunen behöver göra för att hålla beslutet i linje med alkohollagen, folkhälsomyndigheternas rekommendationer och våra lokala restriktioner kopplat till att vi gemensamt har ett stort ansvar att minska smittspridningen, säger Nina Andersson, näringslivschef i Karlshamns kommun.

Malmö och Växjö kommun har gjort en tillåtande tolkning av bestämmelserna i alkohollagen för cateringtillstånd och därmed gjort det möjligt för restauranger att erbjuda hemtransport av alkohol tillsammans med maten till sina kunder. De har konstaterat att det inom alkohollagstiftningens gränser finns ett utrymme att tillåta leverans av alkohol tillsammans med mat inom ramen för serveringstillstånd för cateringverksamhet för slutna sällskap i enlighet med 8 kap 4 § alkohollagen. Flera fastighetsägare och krögare har hört av sig till näringslivsenheten med input kring att detta sätt att stödja krögarna även borde gå att införa i Karlshamn.

– Vi vill från kommunens sida göra allt vi kan för att värna vårt lokala näringsliv. Kan denna insats öppna upp möjligheter för att rädda jobb och företag så är det jättebra, säger Nina Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star