Premiär för löjromssemla på Clarion Hotel Sign

Stockholms största hotell mitt i city är kända för att bryta ny mark och lansera nya koncept. Löjromssemlan är Hotel Clarion Signs tolkning av svenskarnas mest älskade bakverk, fast utan socker och kardemumma.

Många har sedan tidigare försökt sig på att tolka bakverket men det unika med Clarion Hotel Signs semla är att den lämnar sockret och kardemumman därhän och tar istället hjälp av de mest svenska vi har – löjrom från Kalix, crème fraîche och dill.

  • Alla gillar semla och alla gillar löjrom, därför tyckte jag att det var dags att förena dessa två smaker, varför inte kombinera med ett gott glas champagne? Vi har experimenterat i några månader och jag är mycket nöjd med resultatet, säger David Viklund, Food & Beverage manager på Clarion Hotel Sign.

Tillsammans med hotellets kökschef Tomas Bengtsson och hotellets konditor Harriet Uusimäki har många varianter testats fram tills de äntligen var överens att de hittat hem. Semlan består av ett hembakat briochebröd med Västerbottensost, vispad crème fraîche, dill och det hela toppas med svensk löjrom från Kalix.

  • Det är många som provat att tolka den klassiska semlan, och nu var det dags att göra något riktigt annorlunda. Det vi var överens om var att vi ville använda oss av svenska råvaror och få in de nordiska smakerna. Vi försökte visserligen få in lite kardemumma men det funkade inte, säger Tomas Bengtsson, kökschef på Clarion Hotel Sign.

Råvarorna kommer från specialist grossisten Grönsakshallen Sorunda.

  • Vi fick höra om idén och ville självklart vara med på ett hörn. Är det något vi på Sorunda värnar om så är det att lyfta våra duktiga producenter och svenska råvaror som Kalixlöjrom från familjeföretaget Junköfiskarna och Västerbottensost från Burträsk. Att göra nya tolkningar av klassisk mat är oerhört roligt, säger Kenneth Hellberg, Försäljning- och affärsutvecklingschef Grönsakshallen Sorund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star