NYHET! Fjäre London Dry Gin; Svensk gin från småskaligt hantverksdestilleri!

Tisdagen den 1 juni lanserar tvåmannadestilleriet Fieruaas Distillery ytterligare en helt ny gin på den svenska marknaden – Fjäre London Dry Gin.
London Dry är en egen beteckning och rankas som den mest högklassiga gintypen i världen.

Nu kommer ytterligare en lansering från det småskaliga hantverksdestilleriet i halländska Fjärås – och den här gången rakt in på hyllan hos 172 svenska Systembolag!

Det var för drygt ett år sedan Fieruaas Distillery – efter endast fem månaders verksamhet – tog hem en stororder hos Systembolaget – med inget mindre än en London Dry Gin.

Fjäre London Dry Gin lanseras den 1 juni och kan givetvis beställas även till de Systembolag där den inte finns i hyllan.

London Dry Gin är en egen beteckning och en särskild ginstil, som trots namnet kan tillverkas var som helst i världen. För att få kallas London Dry Gin krävs att ginen produceras med enbart naturliga ingredienser och får sin smak genom att destilleras tillsammans med botaniska produkter och enbär. Inga tillsatser eller smakämnen får heller tillsättas efter destilleringenoch endast 0,1 gram socker per liter alkohol är tillåtet.

– Att vi efter så kort tid vann en sådan stor upphandling hos Systembolaget och dessutom med en London Dry, som är den mest högkvalitativa gin som produceras i världen, var en total ”nyp mig i armen”-känsla! Vår gin provades mot över 50 andra internationella gin-varumärken. Och vann! Berättar en glad Michael Zachrisson, som tillsammans med sonen Jacob driver Fieruaas Distillery.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star