Knut | Restaurang | Bar

Då har vi besökt favoritrestaurangen Knut igen efter ett litet uppehåll och det är helt fantastiskt som alltid. Vi hade rena rama turen att få bord eftersom vi kom lite innan ala cartén börjar. Jag äter aldrig pizza ute förutom på Knut och äter du pizza på Knut så fallerar alla andra chanser på att finna det lilla extra som här.

Här finns Norrländsk pizza på deras egna tunnbröd som serveras med sallad efter säsong. Jag som älskar tunt bröd tycker det här är så perfekt. Jag bara älskar det.

Den här gången fick det bli pizza Fjälltoppen som gratineras med Västerbottenost, marinerad skogssvamp, misogräddfil, friterad potatis & riven gruyére. Det här är lite som att du klättrar men du vill aldrig komma upp till toppen för då är det slut.

För att inte prata om Vandraren, Gratineras med Västerbottenost, rökt älginnanlår, enbär- & timjansmajonnäs, gininkokta lingon, friterad grönkål & hasselnötter. Alltså nej. Du måste bara gå hit och få uppleva allt tillsammans med någon som uppskattar god mat från Norrland med smaker som du inte kan få någon annanstans än i Norrland eller på….Knut.

Jag som inte har druckit alkohol på länge testade Nektar Blåbär från Vallrun, Jämtland som smakade precis som blåbär bör men Nektar som var ett bra alternativ till rött vin. Blåbärsnektar kammade hem SM bronsmedalj 2015 i svenskt Mathantverk med Juryns motivering: ”som en skogstjärn fylld med vinrött vatten. Enastående doft av blåbär. Len och smakrik i munnen.

Jag kan bara instämma då jag dessutom fick köpa med mig en flaska hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star