En dag i Galven | Arbrå

Jag är så glad att vi hann åka ut till stugan. För mig är det balsam för själen och det har alltid varit en fristad, något bra och fint för mig, pappa och dom tiderna som har ägnats härute.

Det är mest pappa och jag som har varit här. När det var sommarlov åkte vi förbi farmor och farfar som skickade med bullar, kakor och karameller från Källers eller en twistpåse.

Pappa packade ner burkskinka, potatis, matjesill, legymsallad, korvbröd och Tillmans grillkorv. Här grillade vi på kvällen och åt enklare luncher. Pappa drack kaffe medans jag badade eller spelade fotboll på stranden. Under vissa perioder plockade vi hinkvis med blåbär och hämtade källvatten.

Oftast fick pappa hämta vatten själv och han plockar snabbare än mig. Jag var jag rätt klumpig på yngre dagar och snubblade ut några liter mellanvarven men det gjorde inget så oftast plockade han själv.

Tiderna i Galven betyder så mycket. Det betyder frihet. Barndom. God mat. Pappa.

Att vi äntligen åkte ut tillsammans (syster, systerdotter, pappa) en sån här dag innan begravningen gör mig glad.

Galven. Arbrå. Pappa. Syster. Kärlek.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s