Släkt | Hullsta |

Vi har varit på lunch och fika hos bästa morbror Arne Nedstam och moster Barbro i Hullsta. Jag kan knappt minnas när vi var där sist men under min barndom så var vi där under flera veckor.

Morbror påminde oss när Bert Karlsson hade ringt och sagt att han behövde Arne för arbete. Han kunde inte åka för vi och hans söner var där. Bert sa att han kunde ta med oss. Det gick inte för morfar var barnvakt. Det hela slutade med att vi alla satt på ett tåg ner mot Skara. Morfar var barnvakt och vi fick fri tillträde till sommarland och äta hur mycket pannkakor vi orkade.

Jag har ett vagt minne och det var härligt att bli påmind om härliga ljusglimtar. Min morbror arbetar inom Citydevelopment från norr til söder så via honom händer det många fina saker på ett torg nära dig. Det bjöds på fisksoppa med fisk från Bergviken.

Här har jag som yngre fiskat, lagt nät och kastat med wobbler. Mot sensommaren fiskade vi brax till kräftburarna.

Det helade började med att jag trampade på en humla. Min moster vaddade med sockervatten och en superbra salva. Det gick bra. Jag fick en allergitablett av syster så jag överlevde. Här har vi haft femkamp och umgåtts tidigare med kusinerna. Det har byggts ut så det är ungefär lika stort som bi-samhället där vi får färsk honung i från.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s