Att langa till fjortonåringar

Jag behöver inte nämna att det är förbjudet att sälja starköl, vin eller sprit till ungdomar som är under 20 år för några av mina vänner. Under denna sommar har det varit många ungdomsfester på stränder och park. Många av dessa är bara 14-15 år. Vem köper ens ut till dessa unga människor som kan vara ditt syskon, syskonbarn eller din bästa kompis barn ect. Det är idioten på den.

– Jag skulle inte dricka så mycket, hör jag en 14åring säga.

– Jag trodde jag kunde hantera detta, hör jag en 14åring säga. Vilken fjortonåring kan hantera sprit när vi vuxna inte ens kan känna en gräns?

Hur tänker folk när det köps ut sprit till barn? Jag blir så arg och frustrerad. På något sätt hoppas jag att jag aldrig får tag i den som köper ut för personens bästa och mitt välmående. Jag serverar dock ingen moralkaka för den som här gjort något en inte får. Däremot bör det finnas någon konsekvens vilket inte är min ensak. Straff? Ja, på rimlig nivå.

Häromdagen frågade vi vart alkoholen kom i från. Alla ungdomar satt tysta förutom den som var fullast som nämnde kyrkan i deras region. Bra där.

Amen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s