Jag vägrar vara tyst

Sitter på tunnelbanan och det är halvtrångt. Jag har rest på mig för en äldre dam. Det finns ingen fråga på det utan den humana. Vid Åkeshov kommer det in en kvinna med burka och slår sig ner snett framför mig och en medelålders herre blänger på henne och gör en manspread, lite som jag sitter men han gjorde det strategiskt så hon knappt fick knappt plats med hennes smala ben. Jag kunde inte låta bli och fråga vad hans problem är om hon sitter där eller ens om det var problem.

Det är ett problem men jag ska av vid nästa station !

Jag kokar av ilska och vill bara drämma in min näve i hans nylle men jag höll på att börja gråta inombords.

Vad sjutton är det för fel på folk? Jag kommer inte vara tyst för en kvinna. Med handen på hjärtat säger hon:

Insha’Allah

Och böjer sitt huvud.

Det är fint men det blev jag också upprörd över. Vi människor ska fasen kunna vara ute och ta plats oavsett läggning, etnicitet, tillhörighet, identitet och variation utan att någon ska komma och försöka sätta sig över och tro att hen är lite för mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s