Waipo | Asiatisk tapas

Pannacotta med sagogryn (runda geleaktiga mjuka gryn av stärkelse från palmmärg eller potatis), mangosås, vaniljglass och litchifrukt

Jag älskar att äta en kulinarisk middag med vänner som uppskattar det goda och kan prata om vad som smaker bra, vad som skulle kunna ha smakat på ett annat sätt eller vad en själv tillagar bättre. Mat och dryck i kombination med livet kan vara en utav det bästa som finns. Jag som älskar spaghetti och köttfärssås tillagat barnvänligt njuter verkligen av det precis som med asiatisk tapas på Waipo som ligger längst Drottninggatan.

Waipo är en genuin kinesisk restaurang som bjuder på mängder av smårätter att dela på. När jag arbetade på Engelen så gick vi även hit och avnjöt en lunch i större format.

Det är riktigt hightec då ni kan beställa via iPads som byggts in i borden. Waipo utsågs till Sveriges bästa kinesiska restaurang år 2013 av Aisan Curry Awards. Frågar ni mig är denna krog några snäpp högre än ett ordinärt kinahak.

Det är riktigt högkvalitet med blandade smaker från sött, salt, sötsur, hetta och ett uns umami? Det enda jag verkligen inte tål i vissa rätter är koriander. Det förstör allt. Men det bästa i detta är att jag nu inte vet vad jag ska beställa nästa gång.

Jag tänker dock inte avslöja något för er eftersom det är viktigt att få bilda sin egen smaksensation.

Grillade pilgrimsmusslor med syrad mango och gurka, soyasmörsås och lökcreme
kyckling dumplings

Knaperstekt ankbröst med friterade jordnötter och chilisås
Knaperstekt lammracks med minipotatis och friterad jordnöt- och chilisås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s