Söderhamn Tribute | Hur skapar vi en folkfest 400 år

10Söderhamns kommun bjuder in till samtal inför söderhamn 400 år! Den 7 september år 1620 fick Söderhamn stadsprivilegier av kung Gustav II Adolf. År 2020 är det 400 år sedan och det ska självklart firas under hela året och i hela kommunen!

Nu bjuder Kulturenheten nu in dig som är engagerad i en kulturförening, ett studieförbund, en studiecirkel med fokus på kultur eller dig som på andra sätt är engagerad i Söderhamns kulturliv till en informationsträff om jubileumsåret.

Jag älskar sådana här initiativ där en som medborgare får vara med och komma med ideér. Inget förslag är egentligen dåligt oavsett vem det kommer i från utan det handlar om hur vi förvaltar det hela från ett rimligt perspektiv. Endast fantasin eller ekonomin som sätter gränserna. Jag tycker vi börjar med en stor invigningsceremoni där det sedvanliga sidenbandet klipps av en trogen Söderhamnare som har gjort sig känd för det ena eller det andra i stan.

Vi skapar ett program med över 400 aktiviteter på vad vi kan göra i Söderhamn. Hashtagg #400 #400anledningar

Ett Söderhamns Tribute kan avsluta det hela kalaset på stan där vi bjuder in alla artister som har gästat Söderhamn från början. Nu spårade jag ur och tänkte på Surströmmingsleken men det kanske inte spelar nån roll? Samantha Fox stod på gamla busstorgets scen när jag var ung, likväl Lili och Sussie, Europe och många fler. En radda lokala begåvningar kan dra av något från sitt säte. Att hylla och lyfta upp det kända och okända.

Föreningar med sång, dans och musik sätter säkerligen upp en show som kan vara med i programmet. Tänk er ett cirkus söderhamn men i kalasform. Gycklare, eldslukare, jonglörer, restauratörer som bjuder på doft och smak, lokala hantverkare gör något extravaganza och så kan vi ha en smiskhörna för den som vill testa på det?

Att Söderhamn 400 år kan bli en endaste stor underhållningsvecka. Sök efter ambassadörer som kan skriva och lyfta upp kalaset på oändligt många sätt. Spela in härliga klipp, att lägga ner sin själ och engagemang. Låt det bästa klippet vinna ett stort pris i samarbete med något företag. Det här med samverkan tillsammans har alltid varit populärt i för ett gott syfte.

Någon konditor kanske har möjlighet att baka Söderhamns längsta tårta som vi dukar upp längst hela gågatan där vi trycker ner alla världens pinnflaggor som dekoration. Ja, som sagt så finns det oändligt många tips. Vad är ditt tips?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s