Ansvarsfull måltid | Fisk

WWF stödjer certifieringarna MSC, ASC och KRAV som bästa tillgängliga miljöval för konsumenter. Genom att välja certifierade fiskar och skaldjur bidrar du till att stoppa utarmningen av haven och minska utsläppen från odlingar. För alla tre märkningarna är det ett oberoende certifieringsföretag som bedömer om fisket eller odlingen klarar de uppsatta kriterierna.

Dagens måltid består av lax som ska få ligga och marineras, svettas och härda ut trots att den redan är död. Jag kommer att ringla över lite honung, som blandas med salt, citron, vitpeppar, vittvin och apelsinjuice. När laxen har fått ligga och dra så steker jag på fjällsidan i laktosfritt smör. Därefter kommer vi tillaga en musitg potatismos och slå ihop en hollandaisesås. Allt ska tillsammans ligga på en inoljad planka i ugn.

To be continued…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s