Kaffe | Hotas av vite

Först kaffe och sen läsa nyheterna. Jag orkar nästan inte längre bli upprörd men jag läser att ett par föräldrar hotas med vite. Ett engångsbelopp på 10 000 kronor och 1000 per vecka till dess att eleven är tillbaka i skolan. En elev har under två års tid varit mer eller mindre frånvarande på grund av psykiska besvär och lider av panikångest. Blir saken bättre av att föräldrarna åker på vite? Är det inte skolans ansvar att försöka hjälpa eleven att komma tillbaks under enklare omständigheter med extra hjälp och tillsyn? Förstår att det är en kostanadsfråga gällande resurser men vite till föräldrar som har ett barn som lider av panikångest och psykiska problem hjälper inte alls. Inte. Alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star