Plast | Ohållbart | Frukost

När jag öppnade min frukost i morse så reagerade jag märkligt. Jag blev nästan äcklad. Inte för att maten är dålig på något sätt utan hur allt är plastat. Jag är inte den som brukar tänka på sånt? Det var lite som när jag åt lunch med den trevliga människan i måndags då jag berättade att jag hade blåst mitt hår i onödan? Hur jag hade kunnat spara på elektriciteten? Jag har tänkt mycket på det där och hur en kan förebygga på långsikt med att värna om miljön.

Jag är långtifrån där själv men det är den här medvetenheten som närmar sig. Vi har sett skräp i skogen, på gatan, stranden, stan, bredvid papperskorgen och för att inte tala om i vattnet. Vet vi idag hur mycket skräpet påverkar vattnet och djuren? Jag tänker på laxen vi frekvent äter eller fisk genrellt? Vad får dom i sig från vattnet?

Finns det mer hållbarplast som vi återvinner eller är det ofräscht? Jag tänker på alla petflaskor vi pantar på ett eller annat sätt. Det är ju en återvinning. Men plasten i denna lilla låda som serveras till tusentals resenärer varje vecka? Och om jag skulle stå över för att minska på skärp, vad hjälper det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s