Svenskt Mathantverk | Första 2 dagar

Det här var min första helg med Svenskt Mathantverk. Jag har länge deklarerat och varit väldigt tydlig med att jag inte känner lika stort sug att arbeta varje helg eller sena nätter krogen men jag vill fortfarande hålla på med det jag brinner för. Jag älskar mat, jag älskar att laga, fotografera och föda andra in i olika konstellationer med smak i flytande och i tuggform.

Första kvällen när vi anlände kände jag mig grymt stressad. Två stora pall med Enbärs Must skulle lyftas in till vår monter, plus Enbärs Ost som är enastående god, två olika sorters korvar från Björks’s, Svagdricka samt tre olika sorters hårdbröd.

Vi hann på håret och när första säljdagen på Julita Gård öppnades så var det precis som om jag aldrig hade gjort något annat. Jag sålde på av bara farten och tipsade om alla möjliga smaker det går att kombinera. Det var lite som om jag stod i en bar utan alkohol. Det var lite som att jag stod i ett kök med en endaste ingrediens.

Efter dagen var över så var jag helt slut. Det gäller att hålla i kvalitét exakt lika mycket till vare gäst vilket jag gör. Jag ser kunden, kunden i fokus och jag uppmärksammar den som inte tror att jag ser.

Idag (lördag) var det en galen dag. Klarar en denna dag i monter fullt med svagdricka, Enbärs Must och tre olika sorters bröd så klarar en nog av söndagen också. Det här varit fina möten med människor från olika åldrar. Många har varit skeptiska till musten men desto fler har älskat och för att inte tala om dom som jag har omvänt.

Det roligaste av allt var ett par som kom tillbaks och köpte en låda och hade testat ett tips jag gav på vad en kan göra med lite Enbärs Must och hetta.

Två dagar med främmande människor, möte med andra utställare och framför allt att få prata om mat.

Vi ses väl på Drottningholms julmarknad?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star