Att se människa är det enda som krävs | En helg med Svenskt Mathantverk

Jag lagade mat till min fina arbetskompis på lördag kväll. Vi hade fått en massa gott från olika mathantverkare så det enda vi behövde köpa var laktosfri grädde, lite champinjoner och andra grönsaker i lchf-vänligform. Egentligen är en ganska trött efter ett 10-18 pass i streck. Jag var inte ens iväg till bekvämlighetsfoajeen.

Det har varit en rolig helg, helt galet bra. Jag visste inte ens att jag kunde vara så här trevlig. Det var min första helg och jag stod vid mitt egna stånd och min kollega andra.

Jag hade fokus på tre brödsorter i från Härjedalen, Svagdricka och Enbärs Must som smakar himmelskt. Jag hade aldrig tidigare smakat på något utav detta förutom Musten. Två pall Enbärs Must bar vi in kvällen innan. Jag hade ont i kroppen och var helt slut men det var härlig när en såg slutet.

Det krävs mycket av en som säljare och jag har definitivt ingen vana att stå och sälja till hundratals gäster på mässa, trodde jag.

Jag är bra på att se människor, män, par, kvinnor och barn så jag har i stort sett alla även dom som inte tror att jag ser.

– Jag ser dig!

– Jag kommer till dig!

– Jag kan berätta om mina bästa tips, ett ögonlock!

– En sekund så får du hela min uppmärksamhet!

– Jag packar påsen åt er!

– Jag kan berätta om musten lite mera om två röda!

Detta är väl några av kommentarer jag fick ge fokus till när en står och säljer in till den ena och tar betalt av den andre och ser i ögonvrån lite irritation på den tredje men blir glad lika fort när jag faktiskt ser människan.

Jag tycker själv att det är bland det viktigaste att bli sedd oavsett hur du ser ut, vem du är och vad du har på dig. Jag vet att många säljare blir lurad av klädsel och olika utseenden och därav kanske ser förbi några klientel. Jag personligen har varit med om det några gånger. Den känslan är inte så kul. Alla vill bli sedd.

Jag har sålt det goda till varje gäst som om det vore till mig. Jag har jag bjudit på mina personliga tips för att inte tappa. Gäster som redan vet och är fokuserad på vad hen önskar så räcker mitt tack.

Se människa, det är det enda som krävs !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star