Svenska Hamburgerköket | Bästa Burgarstället

Vi har ätit på Svenska hamburgare!Jag var väldigt skeptisk till detta hamburgarekök. Det känns som att alla serverar hamburgare som ett safecard? Varför törs ingen sticka ut hakan med att försöka arbeta fram något annat? Ja, jag vet att det finns många välrenommerade restaurangkök när ordet burgare knappt får yppas.

Väl på plats bjuds vi på ett välkommet leende från en servitris som såg ut att ha varit ledsen men som ändå gjorde sin plikt med att servera oss på bästa tänkbara sätt.

Det fanns en lagom meny med bara hamburgare för alla sorter, klass och livsstil samt ett flertal sideorders.

Det finns ett flertal vegetariska och veganalternativ vilket är bra i dagens samhälle.

Vad som rekommenderas varmt är sideorder. Det kommer en skål med härlig sallad och inte bara ett par gröna blad med en delad cocktailtomat. Här har vi en blandning på rucola, blandsallad, skivade rädisor, riven parmesan, härliga krutonger, finriven parmesanost och en caesardressing.

Det är stor glädje som tillförs när det kommer ut en sån härlig sallad och inte det en förväntar sig även om förväntningarna oftast är hög. Alla burgare kommer med dressing, sallad, lök och tomat.

Oh Sweet Cheesus – 180g/360g nötkött med röra på färskost, cheddar, purjolök, paprikapulver, cayennepeppar samt rökt sidfläsk.

Chevrolet – 180g/360g nötkött med karamelliserad lök, ruccola, chevreost samt balsamicokräm.

Båda hamburgarna var saftiga och stekt efter medium. Personalen frågade inte efter hur vi önskade stekgraden men det var perfekt för oss som inte vill ha kremerad burgare. Själva burgaren i sig imponerade inte förutom det saftiga men kryddorna saknades? Vi kände inte en enda smak efter nån krydda alls men kombinationerna med ingredienserna toppade allt. En riklig bit med chevre, inte alls snålt med varken dressing eller andra tillbehör. Tillsammans så höjde detta aha-upplevelse och det blev en riktig fullträff när smakerna fick gifta sig med varandra.

För att inte tycka om hamburgare på krog så är det här det bästa stället nånsin jag har ätit hamburgare på. Allt var fräscht, inte alls snålt, fint upplagt och mycket av våra svenska smaker finns på burgarmenyn. Det är helt klart värt att åka över halva stan för att ta sig fram till Midsommarkransen.

Här finns även en utav Sveriges största ölmenyer med över 150 sorter. Burgare och öl går väl hem hos dom flesta men på Svenska hamburgareköket serveras det lite bättre och lite saftigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star