En präst med bra värderingar i ryggmärgen!

När jag satt och jobbade lite med Söderhamn Pride så hörde Erik Lennestål som är ny pastor i Equmeniakyrkan i Söderhamn sedan i höstas av sig. Erik ville bara passa på att ta kontakt med oss efter de skriverier Erik uppfattat i Kuriren från högkonservativa Världen Idag angående kommunchefsrekryteringen.

Jag själv har ingen större synpunkt kring artikeln utan alla som sympatiserar med öppenhet får givetvis delta i en parad i mån av tid.

Pastor Erik har mycket fina värderingar och tankar kring ett samarbete vilket såklart skulle lyfta arbetet kring allas lika värde där alla oavsett vem en är välkomnas.

Erik har tidigare bott i Australien, där krävdes det till och med en folkomröstning för samkönade vigslar och Equmeniakyrkans australiska systerkyrka Uniting Church of Australia slöt också upp överväldigande för att vara en bejakande och inkluderande kyrka. Just med sådan här stark behövs överallt. Jag som personligen värnar om svenska kyrkan och dess värdegrund med nyskapande tycker det skulle vara väldigt spännande med ett samarbete kring mässor och allt vad vi tillsammans kan åstadkomma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star