Buddha | Nakkred Hill | Att inte göra något

Kolla in utsikten över Phuket. Här skådar du berg och djupa dalar. Det är så skönt att inte behöva känna en massa måsten eller om du går och lägger dig 20.00, går upp tidigt eller bara inte bestämmer dig för något. Är inte det ledigt på riktigt? Jag kombinerar detta med att jobba lite. Dock klockar jag inte mina utflyktsmål eller planerar utgång varje kväll med tusentals öl. Utan jag gör vad som känns bäst för stunden. Det är semester.

Att åka upp till Statyn Big Buddha är ett mycket populärt besöksmål och nästan ett krav? Krav och en massa måsten låter så jobbigt och tungt!

Hit vallfärdar turisterna lokalbefolkningen. Det var hur nice som helst att åka tuktuk upp och ner för berget Nakkerd Hill. Längst vägen upp åkte vi förbi elefantbarn som stod fastkedjad vid olika utflyktsmål medans turisterna log och tog selfie.

Nedanför den stora Buddhastatyn ligger en byggnad där man bland annat kan få en välsignelse av en munk, och du får också ett armband som ska ge dig tur och lycka.

Det inger på något sätt lugn och harmoni bara att komma upp till toppen. Det är här du kan andas ut och tänka goda tankar.

Vägen upp till Big Buddha är lång och ganska brant, men trots detta väljer en del att anta utmaningen att gå upp till toppen. Vanligast är dock att man tar sig ditt på annat vis, exempelvis genom att hyra en skoter eller en taxi. Om man vill kan man välja att besöka Big Buddha som en del i en dagsutflykt, vilket kan gå att boka på hotellet där man bor eller genom en resebyrå.

Grabbarna Grus finns inte bara på Magaluff
Idag åt jag tre portioner till middag!
Ghai pad med grönsaker och ris
Vegetariska vårrullar
Phad thai är även här en favorit
Kålpudding är ett måste i Thailand?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star