Mjöd Nörd | Mjödhamnen | Malt, Mat och Destillat

Jag vet inte hur många mässor jag har besökt så har jag alltid dissat mjöd eller rättare sagt jag har inte ens sett den montern. Dels har det inte alls varit intressant och dels faller det inte mig i smaken? Trodde jag!

Jag brukar prata mycket om hur vi ser gästen och kunden. Att bli sedd. Det är det första en vill bli som besökare. Första gången jag arbetade för Mathantverk så frågade jag en massa utställare över vad en bör tänka på. I stort sett alla gav samma svar. Säg hej. Det kunden vill är att bli sedd.

Vid mjöd & nörd montern blev alla sedd och fördomarna för mig krossades. Det var varken grumligt eller klumpigt eller konstiga dofter. Jag vet egentligen inte vad jag har tänkt om mjöd. Stora vikingamän som dricker ur sejdel?

Nu är det Seoulianer med fördomar som höjer sitt glas med glädje och ett varmt hjärta.

Mera mjöd till folket.

Torr mjöd med en tidig skördad honung, fläderblom, citronmeliss och lite rabarber. Smakar överraskande god.
Kolla in det här. En rödvinsliknande bärmjödsblend med karaktär, dominerande av blåbär, utvald av ingen mindre än Marianne Wallberg. Väl en prick över i; et. Wow.
Glutegubben chockerade för en som avskyr söta saker. Den här passar verkligen en härlig sommardag i en Daiquiri eller över en kladdkaka med vaniljglass. Det är verkligen en tydlighet med jordgubbar och dessutom från Gotland.
Guld i årets Mazer Cup för dessertmjöd.
Grunwaldzki är ett Polsktmjöd som är julkryddat och vunnit pris för bästa mjöd på Stockholm Beer & Whisky varje år det tävlas om det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star