Tevsjö Destilleri | Malt, Mat och destillat

Det här var Cornsfoods första mässa men World of taste har besökt tidigare. Jag tycker den här mässan passade mig bäst av alla mässor. Trots att en del utställare inte verkade vara så intresserad. Jo, dom var intresserad om en hade gubbmage och skägg eller kanske såg viktig ut i kostym. Kläder och utseende bedrar. Vi gjorde verkligen många fynd och affärer. Det var så härligt och roligt.

Självklart besökte vi Tevsjö Destilleri. Jonasthe one and only” Himself stod i montern och gjorde sitt bästa av Hälsingland och hans Destilleri.

Jag tycker ni som krögare, importörer, intressenter och vi vanligt döda bör kolla in dessa drycker lite mera närgående för smak och känsla. Idéerna, utseende och det utmanande sticker ut hakan och förvånar samt häpnar gästen/kunden över vad en kan åstadkomma.

Visste ni att Tevsjö Destilleri är en av de få som gör allt själv från scratch. Allt från att odla och mala spannmålet till att önska, destillera och buteljera. Det bästa av allt är att Tevsjö tillverkar Sveriges första Whisky på Bourbon och den görs på lokal majs från Järvsö. Hur unikt är inte det? Majs är ganska unik uppe i Hälsingland så kontra det med lokalt vete, råg och en del omälta korn.

Jag visste inte ens om att Tevsjö Destilleri har minst 25 produkter på Systembolaget. Jag rekommenderar er att köpa en flaska gin havtorn framför allt, det är den jag själv har experimenterat med samt glöggen som jag toppade med grädde och kanel.

Det finns så mycket skratt och hjärta och bra klang på allt som det står Tevsjö på så det värmer extra. För mig är bemötande och mottagande minst lika viktigt som smak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star