Don Simon Premium Sangria – nyhet i elegant förpackning

När romarna invaderade Spanien 207 år f.Kr. planterade de även de första vinplantorna i landet. Vinodlingarna blev en del av Spanien, och lokalbefolkningen började så småningom tillsätta citrusfrukter, kryddor och andra ingredienser i det röda vinet. De kallade drycken för sangria efter sangre, som är spanskans ord för blod och syftar till vindryckens röda färg. När sangria sedan serverades på utställningen World’s Fair i New York 1964 blev den en stor succé, och har sedan dess varit en populär dryck över hela världen.

Don Simon Premium Sangria är en nyhet i en elegant och somrig flaska från Spaniens största vinhus. Premiumsangrian är fräsch, god och håller hög kvalitet. Den har en omsorgsfull blandning av kryddor, frukt och socker, samt en lätt kolsyra. Sangrian har en välbalanserad doft av mörka bär, körsbär, citron, kanel, kryddpeppar, vanilj och frukt. Smaken har en trevlig sötma som piggas upp av den lätta kolsyran. I den fruktiga eftersmaken finner man inslag av mörka bär, pomeranskryddor och frukt.

Servera sangrian kall med mycket is och garnera gärna med färska frukter eller bär. Don Simon Premium Sangria passar även bra till mat med tydlig sötma.

J. García Carríon, som producerar Don Simon Premium Sangria, grundades 1890 i Jumilla i Spanien av José García-Carrión. Sedan dess har J. García Carríon vuxit och är idag det största vinföretaget i Europa och det femte största i världen. De har försäljning till 130 länder på 5 kontinenter och äger bland annat vingårdar och vinerier i tio spanska D.O-områden: Rioja, Ribera del Duero, Cava, Penedès, Valdepeñas, La Manca, Jumilla, Rueda och Toro.

Produktinformation:

Don Simon Premium Sangria
Artikelnr: 72184
Pris: 99 kr
Ursprung: Spanien
Alkoholhalt: 8,5 %

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star