Pride House | Lina Axelsson Kihlblom | Julle 8 år

Idag finns det två riktigt bra föreläsningar på Pride House som jag vill lyssna på. Båda är så oerhört viktiga och intressant att jag nästan blir irriterad över tiderna. Vi pratar ofta hur viktigt det är hur vi når ut budskap. Ska varför inte synka med varnadra och lägga programmen efter varandra?

1. Varför måste man vara modig för att få spela fotboll?
Julle var 8 år när han inte längre fick vara med och spela fotboll i pojklaget. Julle och hans mamma Petra pratar om vilket mod som krävts för att få känna sig inkluderad i idrottsvärlden. Idrott skall vara för alla – men är verkligen alla välkomna? Vad kan vi göra för att alla ska vara inkluderade och vilka rättigheter respektive fallgropar känner vi till?
Ingen ska anpassa sig till samhällets och andra människors rädslor – PÅ det här seminariet vill vi inspirera till mod och sprida våran drivkraft.

Arr: FPES

2. I detta seminarium berättar Lina Axelsson Kihlblom om sin nya bok “Ingen vet egentligen vem jag är”, som återberättar en mailväxling mellan “superrektorn” och en osäker elev från Bollnäs. Det som börjar som enkla råd kom att utvecklas till något annat och snart börjar de prata om livets stora frågor, som läggning och könsidentitet, olika roller i livet samtidigt som den tar upp teman om vilka vi är på nätet, för kan jag verkligen vara den jag egentligen är, just här?

Arr: Svenska Pride

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star