Stockholm Beer & Whisky Festival | 26/ 28-9 | 3/ 5-10 2019 |Bee | Mackmyra | Whisky

Jag var skeptisk inför smak på Mackmyras whisky-och honungslikör men den var skrämmande god. Detta är den första svenska whiskylikören med honung. Drycken görs på Mackmyras whisky och ekologisk honung från trakten kring Mackmyra.

Bee är lätt att tycka om med sin inbjudande färg och fylliga, delikata smak. Drycken har aromer av demerarasocker, vanilj, smörkola med lätta, fatiga toner i bakgrunden. Eftersmaken är honungssöt med inslag av mandel, kaffe och citrus. Bee är en renodlad likör med en alkoholhalt på 22 %, vilket balanserar upp den milda smaken. Den goda, välbalanserade smaken gör att Bee med fördel avnjuts kyld helt ensam, eller som avslutning på en god middag. Den är också en utmärkt smaksättare i drinkar!

Kanske en Mackmyra Bee-slush?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star