MARQUÉS DE VALDUEZA | Olja & Oliv Deli | Webshop

Det lagas mat från morgon till kväll och kryddorna frodas som solsken mot Söder och havsbrisen doftar och sanden är som skönast mot kvällningen.

Det är så härligt att ha hela köket i sin famn och maten tillagas med produkter direkt från Italien eller Wapnö Gård.

I veckan har vi tillagat en tryffelcreme, tomatsåser, gryts och kalvköttbulllar. I varje rätt finns det ingredienser från butiken, hur underbart är inte det? Lyxa till med en måltid och köp med dig din favorit hem.

Kalvköttbullar i tomatsås med sky från bullarna som gottas i pasta och riven peccorini.

Tryffelcreme to die for
Familjen Álvarez med anor tillbaka till Christofer Columbus är en av Spaniens främsta olivoljeproducenter. De har tillverkat olivolja i flera generationer men i större volymer och för export först under senare år. Familjen har flera olika estates i Spaniens sydvästra region, Extremadura. På gården Perales de Miraflores odlar man sina oliver och producerar sin olivolja. På gården odlar man även druvor och producerar vin och rödvinsvinäger i liten skala. Familjens producerar tre olika oljor, prestigeoljan Marquésde Valdueza har vunnit flera priser och är rankad en av världens bästa Extra Virgin olivoljor, 8,5 poäng av 9 möjliga hos International Olive Oil Council. Odling, skörd och produktion sker med stor respekt för naturen. Man använder inga bekämpningsmedel och handplockar sina oliver som sedan körs till gårdens egen produktionsanläggning och pressas direkt för bästa möjliga kvalitet.
En härlig tomatsås direkt från grönsaksdisken
Olja & Olivs skagen med vit balsamcio.

Ännu en härlig promenad till och från arbetet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star