Hållbart | Ansvarsfullt | Husmanskost

Kroppkakor med brynt smör och rårörda lingon. Potatisslattar från potatisgratängen.

Det kanske är nitiskt att ta till vara på allt i ett kök men eftersom jag arbetar efter Pär Johansson Jonsing och Paul Svenssons filosofi så gör jag nästan alla rätt men har mycket kvar att lära och experimentera. Jag tror dock på en sund och ärlig köksekonomi som jag har fått lära mig mer desto åren går.

Vi blir fler som arbetar världen över för att integrera hälsa, hållbart, ansvarsfullt och för ett säkrare gästbemötande och personal. Jag tror på att ta fram en ledarroll för maten där vi kan trolla ihop det minsta lilla till underverk. I det kök jag arbetar i nu utmanar jag mest mig själv eftersom nya menyn är ihopsatt och det jag kan utmana med är tips och provlagning inför framtida bruk med nyskapande insatser för utveckling.

Mat och smak med olika uppläggningar bör inspireras till förändring och nya möjligheter.

En utav de viktigaste punkterna är att kunna bidra till hållbart och visa hur mycket vi kan göra med den ansvarsfulla maten som dukas fram. Att förvalta och ta till vara på. Det handlar egentligen inte om att jag måste utan det handlar om att jag älskar att laga mat och uppmärksamma konsten i mat. Det handlar inte om att laga fusionmat och experimentera till minimalistiska matbitar som endast mättas med ögat utan det handlar om vardaglig mat med finess, för mig.

Äggvitan som separeras finns i kokostopparna.

Vegetariska kroppkakor.

Potatisskalet blir tryffelchips.

Vi skapar vår egen trend som är under ständig utveckling på vad vi gör och varför.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star