AGs kötthandel | NK Saluhall

Idag köpte jag hem en härlig bit entrécote från Småland på AGs kötthandel på NK saluhall. Hetta upp pannan, släng ner lite smör och olja samt på med köttet. Låt det steka 30-40 sekunder och vänd. Rekommenderar starkt att krydda på med AGs egna köttsalt. Det är himmelskt. Det kommer att passa perfekt på köttet på grillen i sommar. (Det där med tiden är en smaksak eftertycke och smak samt storlek på kött)

Till detta serverades tomat från San Marino som blandades med rödlök och som blandades med Cotto di Fichi, olivolja, salt och svartpeppar. På sidan om ligger vitsparris som är brynt i smör och salt. Ringla över en hollandaise. (En kock är också bara en människa så blanda ihop en klick majonnäs från burken, några skvätter vitvinsvinäger, dragon och peppar. Ta gärna en matsked av det brynta smöret och vispa ner.

Sparris, tomater och rödlök går att köpa på Olja Oliv Deli på Erstagatan 17 eller NK Saluhall.

Hade det inte varit helg så hade ett glas Tommasi, IL Sestante Amarone.D Vallipolicella 2012 passat perfekt å andra sidan passar väl ett glas rött alla dagar i veckan.

Trevlig vecka fina följare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star