Galven | Arbrå

Grillar självfallet Tillmans. Det som min morfar var med och grundade.

Det här är balsam för själen. Jag har suttit mot min sten i Galven där vi har våran sommarstuga och bara njutit. Den här stenen har varit skepp, båt, slott och restaurang genom tiderna då en lekte som barn. Jag leker såklart fortfarande men känner ett annat lugn och tacksamhet.

Här har jag spelat fotboll med pappa, fastnat med alla hans fiskedrag i botten och råkade sparka iväg hans fotboll i vattnet. En boll han hade haft i över 30 år. Jag läser även Allers med utrivna sidor som blir eld i brasan. Det står mycket skvaller om Björn Borg och Lorendana, heter hon så? Björns gamla flamma?

Det finns ingen annan tid som var så bra som när vi var i Galven och Arbrå. Den känslan och allt runtomkring ger mig tårar.

När mycket är mörkt så är denna guldplats i livet en livlina. Det är lite som när du inte kan andas. Galvsjön ger dig syre.

Vi har en fin strand men just nu var det mycket vatten så lite av stranden försvinner under vågornas kluck.
5 sekunder efter denna bild åkte Arbrås pepparkaka ner i koppen. Tänkte jag skulle haft lite Källers karamellersom farfars bror grundade.

Det finns mycket mat och annat i vår släkt som är helt enorm. Det som är ännu större är att pappa och farfar cyklade från Arbrå till Galven med virke på pakethållaren och byggde upp vårt hus. Mycket är gjort med smide från Smedjan och det är primitivt med lyx i den okonstlade formen.

Finaste syster och systerdöttrar.

Ett svar på “Galven | Arbrå

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star