Sparkling Tea BLÅ

Lanseras 1 september 2020

Copenhagen Sparkling Tea Company grundades 2017 av den prisbelönta sommelieren, Jacob Kocemba tillsammans med hans affärspartner, Bo Sten Hansen. Visionen är att producera världens bästa ekologiska alkoholfria drycker utan någon kompromiss på smak och kvalité. Produkten bygger på nordisk innovation i kombination med den asiatiska tekulturen.

En önskan att skapa en komplett vinmeny på Michelin-restaurangen Herman, fick Jacob Kocemba att experimentera med smakerna av högkvalitativa teer som därefter resulterade i en helt ny dryckeskategori. Ryktet om den nya drycken har spridit sig snabbt världen över, och den finns nu att njutas i +16 länder på ett antal hotell och restauranger, inkl. +40 Michelin-restauranger.

Copenhagen Sparkling Tea Company producerar fyra olika versioner av ekologiskt Sparkling Tea: BLÅ, RØD, GRØN och VINTER.

Produktionen av mousserande te är inspirerad av samma komplexitet som finns i vinvärlden, där terroir och ålder spelar en stor roll i hantverket. Drycken är baserat på ekologiskt te, smaken extraheras och finjusteras vid olika temperaturer och infusionstider, där precision är nyckeln. Några minuter eller grader extra kan ha en väsentlig inverkan på resultatet. Bubblorna som finns i en flaska mousserande te fångas in under trycket på 5-5,5 bar för att säkerställa att de kompletterar och inte överväger den fina smaken.

Mousserande te produceras i små volymer för att garantera hög kvalitet och hållbarhet, där följande punkter beaktas:

  • Tetyper och kvantitet
  • Temperatur
  • Infusionstid

Sparkling Tea BLÅ består av ett urval av 13 ekologiska tesorter. Drycken har en blommig doft av jasmin och kvitten. Smaken är djup och komplex där första intrycket är friskt och livligt med inslag av kamomill och vitt te träder, följt av noggrant utvalda svarta teer, som säkerställer ett djup och rundar av avslutet.

BLÅ är en perfekt aperitif men serveras även med fördel till asiatiskt inspirerad mat och de mesta desserter. Den internationellt uppmärksammade konditorn, Torben Bang, kombinerar gärna denna dryck med deras franska macarons. Jasminen förhöjer smaken i dessa söta bakverk samtidigt som drycken balanserar upplevelsen med en naturlig syra.

Sparkling Tea Mocktail

Komplexiteten i drycken gör den utmärkt att använda som ingrediens i mocktails. Vi har fått hjälp av barchefen, Christian Tang, att ta fram ett recept med Sparkling Tea Blå

NOT YOUR GARDEN VARIETY (Alc-free)

5cl Seedlip Garden 108

2cl Lemon Juice

1cl Clementine Syrup

Top with Sparkling Tea BLÅ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star