Pumpkin Spice är äntligen tillbaka och hösten är officiellt här! – I år även med vegansk grädde.

Redan under sommarmånaderna efterfrågas den populära höstdrycken Pumpkin Spice Latte, och nu är det äntligen den tiden på året – den är tillbaka hos oss på Starbucks! I år kan den populära drycken dessutom göras helt vegansk, med grädde och allt! En klassisk Pumpkin Spice Latte består av Starbucks Espresso Roast, sirup med smak av Pumpkin Spice, ångad mjölk, härligt fluffig grädde och är toppad med kanel, muskot och kryddnejlika – hösten definierad i en dryck.

Vegansk PSL – från sirup till grädde

Nytt för i år är att vi på Starbucks kan erbjuda Pumpkin Spice Latte helt vegansk. Sirupen är sedan föregående år mjölkfri, och mjölken kan bytas ut till mandel-, soja- eller havremjölk. I år kan vi även erbjuda grädden på toppen vegansk tack vare Alpro Cuisine Soya.

För de som vill ha Pumpkin Spice, men föredrar de kalla dryckerna, kommer det även finnas Pumpkin Spice Iced Latte, samt Pumpkin Spice Frappuccino – perfekt för de varma höstdagarna!

Höstens helt nya dryck är Chocolatey Hazelnut Macchiato

Förutom PSL, lanserar vi i år också Chocolatey Hazelnut Macchiato. Kombinationen av choklad och hasselnötter tillsammans med espresso smakar ljuvligt och är perfekt för en höstig eftermiddag. Chocolatey Hazelnut Iced Macchiato finns också för den som föredrar den kalla drycken framför den varma!

”Många av våra gäster väntar ivrigt på att Pumpkin Spice Latte ska komma tillbaka – kanske för att man vet att det är startskottet för hösten. Vi är glada att kunna meddela återkomsten av den populära drycken och ännu gladare över att kunna erbjuda vegansk grädde, så att alla kan njuta av PSL – precis som den ska vara, med grädde och allt!” Säger Anna Hamnå, Jr. Brand Manager Starbucks Sverige

Fun Facts

PSL skapades 2003 av Peter Dukes som inspirerades av smaken som uppstod när han åt pumpapaj tillsammans med en espresso.

En av de första namnidéerna var ”Fall Harvest Latte”

PSL var, och är främst koden som baristor skriver på kopparna vid beställning. Det har dock snabbt blivit dryckens smeknamn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star