Lammbolognese | Chevre | Rödvin

En långpromenad i höstens färger medans grytan står på lågtemp och vinet har fått luftats perfekt innan servering. Kvällens tips för er blir Lammbolognese med spaghetti, ugnsbakad grönkålchips och riven chevre. Det är en helt klar rätt för er som älskar kraftiga smaker.

Ett passande rödvin som inte är allt för dyrt, Terre SRL, Barbera d’Asti Italien som är fyllig, frisk smak av röda körsbär, en touch mandel. Mjukare tanniner och fin längd.

Sen har vi Folonari, Brunello di Montalcino Italien med hög syra i kombination med tanniner. Passar bra till grillat och lamm.

Hur gör vi:

Steker finhackad vitlök och schalottenlökari smör och ekologisk olivolja från Ricci Import. Lägg sedan ner lammfärs, krydda med salt och peppar tillsammans med löken innan ni tillfället tomatpuré, vittvin, soya, krossade tomater, rårivna morötter, chiliflakes, timjanblad och en nypa socker. Rör om och låt det storma upp innan det får ligga och puttra ett par timmar, rör om nellan varven och tillsätt lite vatten eller vittvin om det behövs. Smaka av och känn på konsistensen som bör vara lite bastant.

Smaklig spis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star